Linkuri accesibilitate

Ariel Sharon: Israelul este dispus în continuare să aplice prevederile "foii de parcurs"


Premierul israelian Ariel Sharon a declarat că e prea devreme să fie abandonată iniţiativa de pace internaţională pentru Orientul Mijlociu cunoscută sub numele de foaia de drum. Vorbind în faţa parlamentului, Sharon a spus că Israelul este în continuare angajat faţă de acest plan de pace.

Premierul israelian a precizat însă că e pregătit să impună în mod unilateral măsuri de maximă securitate în Israel, dacă palestinienii nu se achită de obligaţiile ce le revin prin foaia de drum, între altele şi aceea de a desfiinţa grupările militante.

Între timp, diplomatul american David Satterfield, adjunctul secretarului de stat pentru afacerile Orientului Apropiat, a cerut israelienilor şi palestinienilor să revigoreze soluţia de pacificare ce are în vedere crearea unui stat palestinian.

Satterfield a declarat că Isarelul trebuie să renunţe la construirea de locuinţe evreieşti în teritoriile palestiniene şi trebuie să să reconsidere ideea de a ridica bariera de securitate în Cisiordania. Diplomatul american a cerut de asemenea liderilor palestinieni să oprească atacurile puse la cale de militanţi.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG