Linkuri accesibilitate

Ministrul moldovean al Apărării inspectează trupele trimise de Chişinău în Irak


Ministrul moldovean al Apărării, Victor Gaiciuc a plecat într-o vizită de 2 zile în Irak, pentru a sărbători Crăciunul, pe stil vechi, împreună cu grupul de 41 de militari moldoveni care participă la acţiuni de menţinere a păcii în această ţară - a anunţat serviciul de presă al Ministerului Apărării de la Chişinău.

Gaiciuc le va transmite militarilor moldoveni cadouri din partea Ministerului Apărării, precum şi colete, scrisori şi fotografii de la rudele acestora din Moldova.

Generalul Gaiciuc va avea întrevederi cu oficiali din Comandamentul trupelor aliate din Irak şi se va familiariza cu condiţiile de trai şi activitate ale militarilor moldoveni. Aceştia sunt antrenaţi în operaţiuni de însoţire a ajutoarelor umanitare acordate populaţiei locale, dar şi în paza punctelor de control şi de observare.

Grupul de militari moldoveni a plecat în misiunea de şase luni în Irak, în septembrie 2003, după ce Chişinăul a acceptat o invitaţie în acest sens făcută de Guvernul Statelor Unite. Contingentul moldovean a fost încadrat în operaţiunile internaţionale cu caracter umanitar, în zona orasului Samarra, la aproximativ 150 de km nord de Bagdad.

Unul dintre militarii moldovenei, plutonierul Veaceslav Lipciu, a fost ranit la piciorul drept în timpul unei lupte cu un grup paramilitar neidentificat şi a fost decorat cu medalia "Pentru vitejie".

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG