Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Potrivit agenţiilor ruse de ştiri, liderul secesionist a dispus ca actele emise de organele puterii din Republica Moldova să fie reînregistrate în mod oficial în Transnistria.

Smirnov a emis un decret prin care le-a interzis organelor administraţiei sale să accepte, începînd cu unu ianuarie 2004, actele de stare civilă emise în Republica Moldova, actele privind obţinerea studiilor şi documentele de înregistrare a bunurilor imobile, dacă toate aceste tipuri de doucmente nu au fost în prealabil reperfectate în Transnistria.

Liderul secesionist şi-a motivat decizia prin ceea ce el a numit nerespectarea de către Republica Moldova a protocolului din anul 2001 privind recunoaşterea reciprocă a unor tipuri de documente.

Acest protocol a fost unul dintre primele semnate de şeful administraţiei de la Tiraspol şi preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin. Autorităţile de la Chişinău nu au comentat deocamdată ruperea unilaterală de către Smirnov a protocolului privind recunoaşterea reciprocă a unor tipuri de documente.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG