Linkuri accesibilitate

Teheran: ajutoare internaţionale în valoare de 500 de milioane de dolari


Pentru a cincea noapte de la devastatorul cutremur de vineri, zeci de mii de sinistraţi iranieni din zona oraşului BAM au dormit sub cerul liber, la temperaturi foarte scăzute. Necesităţile imediate sînt acum păturile, hainele pentru copii, săpunul şi recipientele pentru apa de băut.

Zeci de ţări au promis ajutoare estimate la 500 de milioane de dolari. 80 de americani, medici şi salvatori se află în zona calamitată, iar Statele Unite continuă să trimită avioane cu ajutoare.

Preşedintele Iranului, Mohamad Khatami a afirmat că ajutorul Statelor Unite este binevenit, adăugînd însă că o îmbunătăţire a relaţiilor bilaterale depinde de o schimbare a politicii Washigtonului faţă de Teheran.

Hatami a promis pentru refacerea oraşului BAM 410 milioane de dolari. Potrivit liderului de la Teheran, numărul morţilor poate fi acum estimat la aproximativ 40.000. Eforturile de a mai descoperi supravieţuitori au fost abandonate. De sub dărîmăturile oraşului BAM au fost scoase şi înhumate circa 30.000 de cadavre.
XS
SM
MD
LG