Linkuri accesibilitate

Raid israelian în oraşul Nablus din Cisiordania


Trupele israeliene au intrat în oraşul Nablus din Ciasiordania, unde au avut un schimb de focuri cu militanţi palestinieni şi au impus restricţii de circulaţie. Se relatează că militarii israeleni au forţat cîţiva rezidenţi să-şi părăsească locuinţele pentru ca acestea să fie percheziţionate. Ofialităţi ale armatei israeliene susţin că Nablus este un centru al activităţii militane. Operaţiunea a durat cîteva ore.

Între timp, ministrul israelian de interne a anunţat că populaţia aşezărilor evreieşti din teritoriile palestiniene a crescut cu 16 la sută de la venirea la putere a premierului israelian Ariel Sharon în martie 2001. Potrivit declaraţiei ministerului de interne, numărul coloniştilor evrei din Cisiordania şi Gaza este de 236 de mii.

Potrivit iniţiativei de pace în Orientul Mijlociu cunocută sub numele de foaia de drum, Israelul trebuie să înceteze activitatea de colonizare din teritoriile palestiniene. Cu toate acestea, guvernul israelian a continuat licitaţiile pentru construirea de noi apartamente atît în Cisirodania şi Fîşia Gaza.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG