Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


- a declarat, citat de Basa press, purtătorul de cuvînt al misiunii OSCE, Claus Neukirch. El a adăugat că misiunea OSCE speră că Moscova va gasi solutii pentru a depasi toate obstacolele ce stau in calea realizarii angajamentelor sale internationale.

Declaratia lui Neukirch are loc după declaratiile unor oficiali de la Tiraspol, care au anuntat, la sfarsitul saptamanii trecute, o noua interdictie in ceea ce priveste evacuarea munitiilor rusesti de la depozitele din apropierea localitatii Cobasna.

Solicitat de BASA-press, Claus Neukirch a confirmat, totodată, informatiile potrivit carora doua avioane de transport, apartinand Ministerului rus al Apararii, au evacuat simbata echipamente militare rusesti din stocul transnistrean.

Intr-un comunicat al departamentului militar de la Moscova, citat de agentiile rusesti, se arata ca din Transnistria a fost evacuat sambata intreg lotul de lansatoare portative de rachete antiaeriene (PZRK), precum si cel de rachete antiaeriene teleghidate (ZUR).

Pentru a preveni o eventuala acaparare a acestui armament, care poate fi folosit pentru actiuni teroriste, lansatoarele si rachetele au fost expediate cu doua avioane tip IL-76, precizeaza sursa citată. Dar întrucît nu a primit autorizarea partii ruse pentru a monitoriza procesul, Misiunea OSCE nu poate sti ce armament anume si ce cantitate a fost expediata cu acest transport - a subliniat Neukirch.
XS
SM
MD
LG