Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Zebari a facut pe de alta parte cunoscut ca 13 persoane au fost ucise sambata -dintre care 6 soldati ai coalitiei si 7 irakieni, iar peste 100 au fost ranite - in cursul atacului asupra unei baze a coalitiei conduse de Statele Unite si asupra resedintei primarului din orasul Karbala.

Printre cei ucisi s-au numarat 4 soldati bulgari, 2 tailandezi, plus ofiteri de politie si civili irakieni. Ministrul de interne ad-interim crede ca atacurile gherilelor reprezinta expresia dorintei de razbunare pentru capturarea lui Saddam Hussein.

Pe de alta parte, oficialitati militare ale coalitiei conduse de Statele Unite in Irak au anuntat ca se ofera o recompensa de 1 milion de dolari pentru prinderea celor care au mai ramas in libertate de pe lista celor mai cautate 55 de persoane, Saddam fiind al 42-lea capturat.

Americanii au mai anuntat institutirea unei recompense de 10 milioane de dolari pentru prinderea lui Izzat Ibrahim al Duri, un apropiat al lui Saddam, suspectat de a fi organizat majoritatea atacurilor impotriva trupelor americane. Fortele coalitiei spera ca noile stimulente sa grabeasca prinderea tuturor celor cautati.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG