Linkuri accesibilitate

Cutremur în Iran - cîteva mii de victime


Potrivit unui parlamentar iranian cîteva mii de oameni au fost omorîţi în puternicul cutremur de pămînt care a zguduit provincia Kerman din sud-estul Iranului joi dimineaţă. Ministrul iranian de interne a refuzat să confirme numărul victimelor, dat publicităţii de Ali Hashemi, parlamentarul provinciei.

Dar guvernatorul din Kerman Mohamad Ali Karimi a declarat pentru presa de stat din Iran că foarte multe persoane au fost ucise în cutremurul de 6,3 grade pe scara Richter, care a avut loc în oraşul Bam, localitate cu 80 de mii de locuitori.

“Pagubele şi numărul victimelor sînt foarte mari. Priroritatea noastră este acum de a salva cît mai mulţi supravieţuitori de sub dărîmături, şi avem nevoie disperată de voluntari pentru asta” - a declarat guvernatorul provinciei Kerman.

Rusia s-a aflat printre primele ţări care au oferit sprijin – Moscova a anunţat trimiterea a două avioane cu ajutoare şi echipe de slavare. Televiziunea iraniană a relatat că 60 la sută din clădirile oraşului Bam s-au prăbuşit, ucigînd foarte mulţi oameni în somn.
XS
SM
MD
LG