Linkuri accesibilitate

Convorbiri Geoană - Netaniahu la Bucureşti


România are un interes deosebit ca numeroşii cetăţeni români care lucrează în Israel să fie trataţi în condiţii decente şi corecte, a declarat ministrul de Externe Mircea Geoană, după convorbiri la Bucureşti, cu ministrul israelian de finanţe Biniamin Netaniahu.

Geoană a mai spus că Israelul este interesat ca, în sistemul mai strict de control şi de vize pe care România l-a introdus pentru ţările din spaţiul extra-Schengen, inclusiv Israelul, să poată fi găsite modalităţi de acordare a vizei, pentru oamenii de afaceri, cei care au proiecte interesante culturale sau cei care au "rădăcini" în România.

Discuţiile dintre ministrul român de Externe şi cel israelian de Finanţe au vizat şi situaţia din Orientul Mijlociu, construcţia europeană, legăturile transatlantice şi cele din spaţiul răsăritean. Geoană a făcut totodată o prezentare amplă a modului în care România vede evoluţia situaţiei din Republica Moldova.

Geoană a mai spus că vizita în România a actualului ministru israelian de Finanţe, pe care l-a descris ca un politician redutabil şi cu o experienţă imensă de politică internaţională ca fost ministru de Externe şi fost prim-ministru al Israelului, va lăsa "urme pozitive" în evoluţia relaţiilor româno-israeliene.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG