Linkuri accesibilitate

Tribunalul irakian pentru judecarea crimelor de război va fi operaţional peste mai multe luni


Un judecător irakian care a participat la elaborarea regulamentului de funcţionare a recent-creatului Tribunal irakian pentru judecarea crimelor de război a declarat că acest tribunal nu va fi în măsură să judece pe nimeni, timp de mai multe luni.

Dara Nooraldin, care este membru al Consiliului de guvernare a Irakului, a spus că va fi nevoie de timp pentru selecţionarea judecătorilor şi a personalului administrativ. Nooraldin a mai spus că în problema unei eventuale sentinţe capitale pentru Saddam Hussein, o decizie va fi luată probabil de guvernul de tranziţie care va fi format anul viitor.

Nooraldin a insistat că irakienii trebuie să facă dreptate în cazul lui Saddam şi al altor figuri importante ale vechiului regim, dar nu a exclus un rol internaţional.

Între timp, în Irak au continuat actele de violenţă. Noaptea trecută, soldaţi americani au împuşcat mortal cel puţin 15 irakieni care îi atacaseră, în trei incidente separate, la vest şi la nord de Bagdad. Iar la Tikrit, oraşul lui Saddam Hussein, trei soldaţi americani au fost răniţi, noaptea trecută, în explozia unei bombe.
XS
SM
MD
LG