Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Este prima oară când Uniunea Europeană menţionează o dată concretă, 1 ianuarie 2007, pentru aderarea României şi Bulgariei.

“Primirea Bulgariei şi României în ianuarie 2007 ca membri ai Uniunii, dacă vor fi pregătite, este obiectivul comun al Uniunii celor 25”. Această frază este cuprinsă într-un document dat publicităţii cu prilejul reuniunii la nivel înalt, de la Bruxelles, a “celor 15” state memebre ale Uniuni plus cele 10 ce vor adera anul viitor.

În acelaşi timp, Uniunea a îndemnat Romania şi Bulgaria să continue reformele economice şi structurale astfel încât negocierile de aderare să poată fi încheiate în 2004, iar tratatele de aderare să fie semnate în 2005.

“Uniunea Europeană subliniază hotărărea de a facilita acest calendar. În acest scop este crucial ca ambele ţări şă-şi alinieze la nivelul stabilit capacităţile lor administrative şi judiciare”- se mai arată în documentul adoptat la Bruxelles.

Aflat la Bruxelles, ministrul de Externe, Mircea Geoană, a afirmat că aceste concluzii au risipit toate speculaţiile şi incertitudinile privind o eventuală "decuplare" a României de Bulgaria, sau nefinalizarea negocierilor de aderare în 2004.
XS
SM
MD
LG