Linkuri accesibilitate

Adrian Năstase: aderarea României la UE reprezintă un proiect politic definitivat


Concluziile reuniunii de vineri a Consiliului European demonstrează că aderarea României la Uniunea Europeană reprezintă un proiect politic definitivat - a declarat premierul Adrian Năstase.

Năsatse a spus la Bruxelles că "Reuniunea reprezintă o asigurare a faptului că putem lucra foarte serios pentru un proiect deja acceptat".

Ministrul Afacerilor Externe, Mircea Geoană, a declarat la rîndul său că aceste concluzii au risipit toate speculaţiile şi incertitudinile privind o eventuală "decuplare" a României de Bulgaria sau nefinalizarea negocierilor de aderare în 2004.

România va aloca de la buget, în 2004, circa 100 milioane euro pentru dotarea necesară securizării frontierelor de răsărit ale României, urmînd ca valoarea totală a investiţiilor să se ridice, pînă în 2007, la 500 milioane euro - a anunţat premierul Adrian Năstase.

El a afirmat că România trebuie să asigure controlul frontierelor sale de răsărit, în condiţiile în care acestea vor deveni, în următorii ani, cele mai mari frontiere externe ale Uniunii Europene, după Finlanda.
XS
SM
MD
LG