Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Potrivit unui document dat publicităţii de Pentagon, adjunctul ministrului american al apărării Paul Wolfowitz a exclus posibilitatea ca firme din Germania, Franţa sau Rusia – care s-au opus războiului din Irak – să intre în competiţie pentru 26 de contracte de reconstrucţie în Irak, în valoare de aproximativ 18 miliarde 600 de milioane de dolari.

Wolfowitz a declarat că pentru interesele de securitate ale Statelor Unite este necesară limitarea acestor contracte la companii din America, din statele partenere în coaliţie şi din Irak.

Ministrul rus de externe Igor Ivanov a declarat după convorbirile avute la Berlin cu omologul său german Joschka Fischer că este în interesul comun al tuturor ţărilor care doresc să participe la reconstrucţia Irakului să li se dea această posibiltate.

La rîndul său, Fischer a declarat că a luat cu uimire la cunoştinţă de decizia Statelor Unite şi că va discuta cu oficialităţile americane despre acest lucru. La Paris, un purtător de cuvînt al ministerului de externe a făcut cunoscut că guvernul francez studiază în ce măsură decizia respectivă este compatibilă cu legislaţia internaţională.
XS
SM
MD
LG