Linkuri accesibilitate

Rezultatele preliminare ale alegerilor de la secţiile de votare ruse din Republica Moldova


27 de mii de cetăţeni ruşi au participat duminică în Republica Moldova la alegerile pentru Duma rusă. Conform rezultatelor preliminare, atât pe malul drept al Nistrului, cât şi în regiunea transnistreană pentru partidul pro-Putin, „Rusia Unită”, au votat 44% din alegători, pe locul doi plasându-se naţionaliştii lui Vladimir Jirinovski (16% ), urmaţi de blocul patriotic „Rodina” (15%), pe următorul loc, cu aproape 8% situându-se Partidul Comuniştilor ruşi.

Autorităţile electorale ruse au inclus Republica Moldova, în care au fost deschise 12 secţii de votare, în căteva circumscripţii electorale din Rusia, printre care regiunea Kaluga şi Dzerjinski.

Nu există statistici oficiale privind numărul cetăţenilor ruşi care locuiesc în Republica Moldova, însă cifra vehiculată de presă se ridică la 200 de mii, inclusiv 70 – 90 de mii în regiunea transnistreană.

Alegerile din Moldova nu pot influenţa nici calitativ, nici cantitativ rezultatele votării, însă observatorii politici notează că problema transnistreană a constituit mereu o carte importantă de jucat în alegerile ruseşti.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG