Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Preşedintele Putin a adăugat: „Crima comisă în această dimineaţă dovedeşte că terorsimul internaţional, care e o problemă pentru multe ţări din lume, continuă să fie o ameninţare serioasă şi în ţara noastră. Este vorba de un inamic crud, insidios şi periculos".

Directorul Serviciului federal de Securitate Nikolai Patruşev a declarat că, potrivit informaţiilor preliminare, atacul a fost executat de trei femei şi un bărbat.

Nikolai Patruşev: „Putem spune acum că au fost implicate trei femei – două care au sărit din tren scurt timp înainte de explozie şi o femeie care se pare că a direcţionat declanşarea exploziei – ea este printre răniţi şi probabil nu va supravieţui. A fost implicat de asemenea un bărbat, pe care nu îl putem identifica şi ale cărui rămăşiţe au fost găsite cu grenade legate de picioare, deci foarte probabil el este atentatorul sinucigaş”.

Atacul a avut loc în regiunea Stavropol, lîngă Cecenia. Conducerea separatistă cecenă a declarat că nu are legătură cu acest atac şi condamnă orice act de violenţă contra civililor.

O serie de lideri vest europeni au condamnat atacul: preşedintele francez Jacques Chirac a trimis un mesaj de condoleanţe, iar Ministrul german de externe Joşka Fischer a spus că atacul a fost „un act terorist demn de dispreţ”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG