Linkuri accesibilitate

Donald Rumsfeld conferă la Kabul cu Hamid Karzai


Ministrul american al Apărării Donald Rumsfeld a făcut o vizită în Afganistan. El a purtat convorbiri cu preşedintele Hamid Karzai şi cu două căpetenii militare din nordul Afganistanului.

Rumsfeld şi Karzai au discutat despre alegerile programate pentru luna iunie a anului viitor, despre progresul reformelor din Afganistan si despre campania de demilitarizare a ţării.

Hamid Karzai a declarat că situaţia din ţara sa este pe cale de îmbunătăţire, iar căpeteniile militare îşi predau armele autorităţilor şi fac pregătiri în vederea integrării unităţilor lor în armata naţională afgană.

In prima parte a zilei, Rumsfeld s-a întîlnit cu două influente căpetenii din nordul Afganistanului - Abdul Rashid Dostum şi Atta Mohammed. Întîlnirile cu cele două căpetenii rivale au avut loc la Mazar-i-Sharif. Rumsfeld a declarat că i-a îndemnat pe cei doi să îşi unească forţele şi să le integreze în armata naţională – şi că răspunsul primit a fost „pozitiv şi adecvat”.

Lupte între forţele celor două căpetenii izbucnesc în mod repetat, după alungarea talibanilor din nordul Afganistanului, în luna noiembrie a anului 2001.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG