Linkuri accesibilitate

Noi atacuri ale insurgenţilor irakieni - victime: 2 americani, 7 spanioli şi doi diplomaţi japonezi


Doi soldaţi americani au fost ucişi şi unul a fost rănit în cursul unui atac asupra convoiului în care se aflau la vest de Bagdad. Într-o declaraţie a armatei americane se arată că agresori necunoscuţi au atacat convoiul militar american cu arme uşoare şi cu grenade reactive.

Acest ultim atac asupra militarilor americani a avut loc în aceeaşi zi când şapte agenţi de informaţii spanioli şi doi diplomaţi japonezi au fost ucişi în cursul unor incidente separate. Spania şi Japonia au lăsat să se înţeleagă că trupele lor vor rămâne în Irak, în ciuda incidentelor de ieri.

Premierul spaniol Jose Maria Aznar a purtat o convorbire cu preşedintele american George Bush, asigurându-l de sprijinul său pentru operaţiunile comune din Irak. Spania menţine 1300 de trupe în Irak. La rândul său, premierul nipon Junichiro Koizumi a afirmat că Japonia nu va ceda în faţa terorismului.

Atacurile au avut loc la puţin timp după ce comandatul operaţiunilor miltare din Irak, generalul american Ricardo Sanchez, afirmase că violenţele împotriva forţelor americane din Irak au scăzut puternic în ultimele săptămâni.

În luna noiembrie, în Irak şi-au pierdut viaţa 75 de militari americani, cel mai ridicat număr într-o singură lună de la declanşarea ostilităţilor.
XS
SM
MD
LG