Linkuri accesibilitate

Serviciul românesc al postului de Radio Europa Liberă va înceta să emită la 31 decembrie


Serviciul românesc al postului de Radio Europa Liberă va înceta să emită la 31 decembrie, anul acesta. Alături de serviciul românesc îşi vor înceta activitatea alte 6 servicii ce emiteau către ţări din Europa centrală şi de est. Este vorba despre Bulgaria, Croaţia, Estonia, Letonia, Lituania şi Slovacia.

Potrivit preşedintelui Radio Europa Liberă-Radio Libertatea, Thomas Dine, decizia de închidere a celor şapte servicii vine după ce în luna februarie, preşedintele american George W Bush a propus, prin proiectul de buget pentru 2004, încetarea emisiunilor către ţările ce se pregătesc să adere la NATO şi Uniunea Europeană. Congresul american a aprobat în această săptămână poziţia administraţiei americane şi nu a mai prevăzut bani la buget pentru cele şapte servicii.

"Fără fonduri suplimentare nu avem altă opţiune decît de a închide aceste servicii, pentru a ne concentra asupra priorităţilor din alte regiuni ale lumii", a precizat Dine.

RFE/RL emite în 34 de limbi, mai mult de 1.100 de ore pe săptămînă, 19 dintre secţiile sale fiind destinate unor zone cu populaţie majoritară musulmană. În Europa, RFE/RL va emite în continuare în Serbia, Kosovo, Muntenegru, Bosnia, Macedonia, Republica Moldova, Belarus şi Ucraina.
XS
SM
MD
LG