Linkuri accesibilitate

Dmitri Kozak: Nu cred că evenimentele din Georgia au influenţat deciza Chişinăului


Şeful adjunct al administraţiei de la Kremlin, Dmitri Kozak nu consideră că evenimentele din Georgia ar fi avut vreo influenţă asupra deciziei conducerii Republicii Moldova de a nu semna memorandumul privind soluţionarea conflictului transnistrean propus de Moscova. “Nu cred că evenimentele din Georgia au influenţat deciza conducerii moldovene”, a declarat Kozak, într-o conferinţă de presă susţinută la Moscova.

“Acest lucru s-a întîmplat mai degrabă din cauza lipsei de bărbăţie politică”, a spus Kozak, citat de agenţiile ruse de ştiri. Oficialul de la Kremlin a calificat refuzul preşedintelui Voronin de a semna proiectul de document drept “o greşeală foarte gravă”, care ar putea avea drept consecinţă imposibilitatea găsirii unui compromis pentru o perioadă foarte îndelungată.

El a afirmat că nu este pentru prima dată cînd Chişinăul îşi schimbă “brusc” poziţia, dar şi-a exprimat speranţa că “această greşeală” va fi conştientizată şi părţile vor reveni la masa de tratative, continuînd discuţiile pe marginea planului rusesc de federalizare a Republicii Moldova.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG