Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Doi deputaţi creştin-democraţi Vlad Cubreacov şi Eugen Gîrlă au declarat că au fost bătuţi de poliţişti atunci cînt au încercat să împiedice confiscarea echipamentelor. Corespondentul nostru la Chişinău transmite că zeci de manifestanţi au fost maltrataţi şi reţinuţi de poliţie.

Forţele de ordine au reuşit să deblocheze circulaţia pe bulevardul central al capitalei, însă în scurt timp grupuri numeroase, în special de tineri şi studenţi, au sosit în coloane în faţa Preşedinţiei şi s-au alăturat protestatarilor, blocînd din nou circulaţia. Numărul protestatarilor se ridica, potrivit jurnaliştilor de la faţa locului, la 6-7 mii.

În faţa preşedinţiei şi parlamentului au fost aduse trupe numeroase de menţinere a ordinii, dotate cu scuturi şi bastoane. Ministerul de interne a difuzat un comunicat în care se spune că organizatorii manifestaţiilor riscă pedepse de pîna la 5 ani închisoare pentru antrenarea minorilor în acţiuni de protest neautorizate.

Manifestaţiile, care au început marţi sînt organizate de Comitetul pentru apărarea independenţei şi constituţiei Republicii Moldova din care fac parte partidele parlamentare de opoziţie, majoritatea formaţiunilor extraparlamentare şi cele mai reprezentative organizaţii neguvernamentale şi uniuni de creaţie.

Acestea protestează împotriva semnării planului rusesc de federalizare a Republicii Moldova, cerînd demisia şefului statului şi organizarea de alegeri parlamentare anticipate.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG