Linkuri accesibilitate

Adrian Năstase: "proiectul de buget asigură o creştere economică"


Premierul Adrian Năstase a declarat în plenul Parlamentului că proiectele de lege privind bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale pentru anul 2004 sprijină obiectivele prioritare ale Executivului: "creşterea economică durabilă în ritmuri înalte, accelerarea reformei, aderarea ţării la NATO şi integrarea în UE".

Potrivit lui Năstase, proiectele de buget arată că la sfîrşitul anului 2004 se va obţine un volum al PIB echivalent cu cel din 1989, în condiţiile aplicării mecanismelor economiei de piaţă. Premierul a mai spus că pentru prima dată rata inflaţiei este estimată la o singură cifră, de 9%.

Proiectul de buget ia în considerare o creştere a produsului intern brut de 5,5 la sută anul viitor şi un defiicit bugetar consolidat de 3 la sută di PIB. Premierul a precizat că sumele pentru protecţie socială vor reprezenta 10,8% din PIB. Năstase a spus că Guvernul îşi asumă răspunderea politică pentru proiectele de buget şi a rugat parlamentarii să le voteze.

Deputatul PNL Eugen Nicolăescu a declarat că PNL va respinge proiectul Legii bugetului de stat pe 2004 pentru că nu se va asigura creşterea nivelului de trai, nu se va face o reformă pentru pregătirea integrării în UE şi modul de alcătuire a bugetului va servi în exclusivitate scopul electoral al PSD.
XS
SM
MD
LG