Linkuri accesibilitate

PNA impune interdicţie de a părăsi ţara pentru fostul ministru al Agriculturii Ioan Avram Mureşan


Procurorii Parchetului Naţional Anticorupţie au solicitat poliţiştilor de Frontieră să-i pună interdicţie fostului ministru al Agriculturii Ioan Avram Mureşan de a părăsi ţara, în cazul în care acesta ar intenţiona s-o facă, pe perioada cercetărilor, politicianul fiind citat pentru audieri.

Măsura a fost luată de procurorii Parchetului Naţional Anticorupţie, după ce fostul ministru nu s-a prezentat de mai multe ori la audieri, inclusiv pentru data de 19 noiembrie, invocînd diverse motive, informează PNA.

Potrivit sursei citate, Ioan Avram Mureşan a anunţat, ieri, că nu se poate prezenta la audierile stabilite pentru astăzi, deoarece are "infiltraţii la casă". În cazul în care, nici mîine nu se va prezenta, Ioan Mureşan va fi adus de Poliţie.

Ancheta în acest caz a fost declanşată în urma unei sesizări privind gestionarea unui credit nerambursabil de peste 28 de miliarde de lei acordat de guvernul Statelor Unite prin Agenţia de Dezvoltare Internaţională pentru privatizarea societăţilor Jimtim Jimbolia şi Redias din Olt.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG