Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Preşedintele a precizat că la consultări vor putea fi abordate orice teme de discuţie vor propune partidele politice, dar a subliniat că, indiferent la ce dată vor fi organizate alegerile prezidenţiale, el trebuie să-şi ducă mandatul pînă la capăt. Mandatul preşedintelui Iliescu se încheie în 20 decembrie 2004.

Premierul Adrian Năstase a declarat, marţi dimineaţă, că Guvernul ar putea propune PD şi PNL ca alegerile parlamentare să se desfăşoare anticipat, la data de 6 iunie 2004, împreună cu cele locale, iar alegerile prezidenţiale să aibă loc cu două-trei săptămîni înainte de sfîrşitul lunii decembrie.

Purtătorul de cuvînt al PSD, Bogdan Niculescu Duvăz a precizat că partidul său rămîne la părerea iniţială: un singur tur la locale, în 6 iunie şi alegeri generale şi prezidenţiale în 12 decembrie.

Preşedintele Ion Iliescu a declarat, tot marţi, că singura soluţie constituţională pentru ca alegerile parlamentare să aibă loc înaintea datei de 12 decembrie este organizarea de alegeri parlamentare anticipate.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG