Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


şi în împrejurimile acestui oraş, care este unul din focarele acţiunilor violente îndreptate împotriva coaliţiei. Sînt în derulare de asemenea operaţiuni militare şi la Bagdad, unde au putut fi auzite mai multe explozii în noaptea de duminică spre luni.

Ieri, la Kirkuk, împotriva unei presupuse baze de antrenament a insurgenţilor irakieni a fost lansată o rachetă de 225 de kilograme ghidată prin satelit. Este pentru prima oară cînd un astfel de proiectil este folost de la încheierea la 1 mai a campaniei militare majore în IRAK.

Operaţiunile au loc după ciocnirea în zbor şi prăbuşirea sîmbătă la Mosul a două elicoptere americane, incident soldat cu moartea a 17 militari. Este în curs o anchetă pentru a se stabili dacă unul dintre cele două aparate a fost doborît cu o rachetă sol-aer.

Între timp, preşedintele George Bush a calificat drept “propagandă” o nouă înregistrare atribuită lui Saddam Hussein. Difuzată de televiziunea al Arabia, înregistrarea cheamă la continuarea atacurilor împotriva Coliţiei. În context, şeful Casei Albe a afirmat că Statele Unite nu vor părăsii Irakul înainte de a-şi fi terminat misiunea.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG