Linkuri accesibilitate

Forţele americane atacă cu o rachetă ghidată o bază a insurgenţilor de lîngă Kirkuk


Un purtător de cuvînt al armatei americane din Irak a declarat că forţele Statelor Unite au lansat o rachetă ghidată prin satelit împotriva unei tabere de instrucţie a fostului regim irakian situată la 25 de km vest de Kirkuk.

Racheta a fost lansată de la Taji, din imediata apropiere a Bagdadului şi a distrus ţinta, fără să fie clar imediat dacă s-au produs pierderi de vieţi omeneşti şi ce amploare au avut distrugerile. Tabăra era suspectată a fi fost folosită de militanţi ce se opun coaliţiei de forţe din Irak.

Două elicoptere ale armatei americane s-au ciocnit în cursul nopţii trecute, prăbuşindu-se în nordul Irakului, accident în care şi-au pierdut viaţa 17 soldaţi americani şi au fost răniţi alţi cinci. Accidentul a avut loc într-o zonă rezidenţială a oraşului Mosul. Un martor ocular irakian a afirmat ulterior că o patrulă americană a fost întîmpinată cu focuri de arme, elicopterele sosind la faţa locului pentru a-i evacua pe răniţi. Relatări care citează militari prezenţi la locul incidentului afirmă că pare probabil ca unul din elicoptere să fi fost lovit de o grenadă antitanc, ceea ce a determinat ulterior coliziunea cu al doilea elicopter.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG