Linkuri accesibilitate

Delegaţia FSLI depune la Camera Deputaţilor o listă de revendicări


O delegaţie a cadrelor didactice care au protestat în faţa Palatului Parlamentului s-a întîlnit cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Valer Dorneanu, şi cu secretarul Comisiei de învăţămînt, deputatul PSD Petru Andea, prezentîndu-le lista de revendicări.

Delegaţia, formată din reprezentanţi ai Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţămînt a înaintat conducerii Camerei "o moţiune" în care protestează faţă de "atitudinea de dispreţ" manifestată de Guvern şi clasa politică faţă de şcoala românească şi de profesori.

Reprezentanţii Federaţiei sindicale au solicitat ca învăţămîntului să i se acorde, în 2004, prin legea bugetului de stat, şase la sută din PIB şi au pledat pentru creşterea salariilor pentru profesori. Cadrele didactice au mai cerut întocmirea, de către Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii, a nomenclatorului bolilor profesionale pentru salariaţii din învăţămînt. Cîteva mii de profesori din Bucureşti şi din cel puţin 30 de judeţe ale ţării au participat la un miting în Piaţa Revoluţiei din capitală şi la un marş spre Palatul Parlamentului.
XS
SM
MD
LG