Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Judecătorii au respins astfel recursul în anulare al procurorului general al României, apreciindu-l ca "neîntemeiat". Astfel de informaţii au fost cerute de Asociaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului-Comitetul Helsinki în baza Legii liberului acces la informaţiile de interes public.

În august anul trecut, APADOR-CH a cerut aceste informaţii de interes public Parchetului Curţii Supreme de Justiţie, devenit între timp Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

După două refuzuri, asociaţia s-a adresat Tribunalului Bucureşti care a admis acţiunea asociaţiei. Recursul Parchetului a fost respins, Parchetul CSJ fiind obligat să comunice în scris APADOR-CH toate informaţiile solicitate.

Fostul procurorul general Tănase Joiţa a promovat un recurs în anulare. În septembrie, anul acesta, noul procuror general al României, Ilie Botoş a contestat şi el hotărîrea judecătorească prin care APADOR-CH a primit dreptul de a intra în posesia unor astfel de date, şi nu a retras recursul în anulare declarat de predecesorul său.
XS
SM
MD
LG