Linkuri accesibilitate

Iniţierea unui strategii a Băncii Mondiale de Asistenţă pentru Republica Moldova


Directorul regional al Băncii Mondiale pentru Ucraina, Belarus şi Republica Moldova, Luca Barbone se află într-o vizită de două zile la Chişinău, pentru a evalua progresele înregistrate în elaborarea Strategiei de Crestere Economică şi Reducere a Sărăciei.

Surse din cadrul reprezentanţei Băncii Mondiale la Chişinău au declarat Europei Libere că Luca Barbone va anunţa autorităţile moldovene despre faptul că Banca Mondială a iniţiat elaborarea unei noi Strategii de Asistenţă pentru Republica Moldova. Noul plan de asistenţă va fi elaborat în baza Strategiei de creştere economică şi reducere a sărăciei, document care se află în stadiu de elaborare de mai mulţi ani şi pe care guvernul a promis să-l finalizeze în următoarele 6-7 luni.

Cu prilejul vizitei sale la Chisinau, directorul regional al Bancii Mondiale şi ministrul moldovean al Finantelor vor semna, marţi, un acord privind alocarea unui împrumut nerambursabil, oferit de Guvernul Japoniei, pentru realizarea Proiectului Fondului de Investiţii în Sănătate. Proiectul a fost lansat în anul 2000 şi este cofinanţat de Banca Mondiala şi Guvernul Olandei.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG