Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Informaţiile privind numărul victimelor sunt contradictorii. Astfel, agenţia France Presse transmite că şi-ar fi pierdut viaţa cel puţin cinci persoane, iar în jur de o sută au fost rănite, în timp ce Reuter, care citează susrse diplomatice, vorbeşte despre 20-30 de morţi.

Oficialităţile saudite afirmă că atacul, întreprins cu automobile capcană conduse de atentatori sinucigaşi, are caracteristicile unei operaţiuni a reţelei teroriste Al Qaida.

Complexul rezidenţuial atacat adăposteşte în cea mai mare parte muncitori din statele arabe, precum şi cetăţeni occidentali.

Atacul de noaptea trecută a fost asemănător celui de la 12 mai, de la Riad, în cursul căruia şi-au pierdut viaţa 35 de persoane.

Statele Unite au avertizat vineri în legătură cu posibilitatea unor atacuri teroriste în Arabia Saudită, iar ieri şi-au închis temporar misiunile diplomatice din regat.

Ambasada americană la Riad şi-a sfătuit personalul şi persoanele dependente să nu-şi părăsească locuinţele, după atentatele de la miezul nopţii trecute.

Într-o declaraţie, ambasada a transmis că personalul său diplomatic trebuie să-şi limiteze deplasările şi să rămână în ansamblul rezidenţial diplomatic, atat timp căt este evaluată situaţia de securitate de la Riad.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG