Linkuri accesibilitate

Program comun de măsuri al sindicatelor şi patronatelor


Patronatele şi sindicatele vor prezenta Executivului, în aproximativ două săptămîni, un program comun de măsuri care ar duce la creştere economică, patronatele acceptînd, în premieră, salariul minim pe economie propus de sindicate - echivalentul a o sută de euro, însă cu anumite condiţii.

Liderul Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin, a declarat că măsurile propuse de partenerii sociali vor viza majorarea veniturilor nete ale unui salariat fără însă a creşte costurile suportate de angajator.

Potrivit lui Costin, două dintre acestea ar fi scăderea taxelor şi impozitelor pe care le vor plăti atît angajatul cît şi angajatorul şi creşterea numărului de persoane care vor plăti taxe, în aşa fel încît să nu fie afectat nici bugetul de stat.

Ieri, după negocierile cu sindicatele si patronatele, ministrul delegat pentru relaţia cu partenerii sociali, Marian Sîrbu, a declarat că singura ofertă guvernamentală pentru sindicalişti, referitoare la salariul minim, este cea anunţată în urmă cu cîteva săptămîni, şi anume suma de 2.800.000 de lei pe lună.
XS
SM
MD
LG