Linkuri accesibilitate

A 22-a garnitură de tren cu muniţii ruseşti a părăsit Transnistria


La Tiraspol au început pregătirile pentru evacuarea unei noi cantităţi de muniţii ale fostei armate ruse a 14-a, după ce joi spre Rusia a plecat o altă ganitură de tren, a doua la număr, de la reluarea procesului de retragere a muniţiilor şi tehnicii militare ruseşti.

Purtătorul de cuvînt al Misiunii OSCE, Claus Neukirch a declarat Europei Libere că ultima garnitură de tren, alcătuită din 20 de vagoane, a transportat 300 de tone de obuze din depozitele de la Colbasna, unde mai rămîn stocate aproape 27 de mii de tone de muniţii. Pînă în prezent, Federaţia Rusă a evacuat din Transnistria 33 de garnituri de tren , dintre care 22 au transportat muniţii, într-o cantitate de peste 15 mii de tone.

Potrivit unor surse din cadrul comandamentului Grupului Operativ de Trupe Ruse din Transnistria (GOTR), citate de agenţia rusă de ştiri Ria-Novosti, nu există deocamdată temei pentru a afirma că după reluare retragerea va decurge într-un mod “ritmic”, aşa cum a decurs în prima jumătate a anului 2003.

Misiunea OSCE şi comandamentul GOTR se abţin să numească data expedierii următoarei garnituri de tren. Oficialii ruşi afirmă că pentru retragerea restului de muniţii de la depozitele din Colbasna mai sînt necesare 30-35 de garnituri de tren, fiecare avînd 20 de vagoane.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG