Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Referindu-se la evaluarea făcută în raportul pe 2003 al UE, primul ministru Adrian Năstase susţine că: “Comisia europeană apreciază că România este considerată o economie de piaţă funcţională, continuarea reformelor consolidînd acest statut”.

În paralel, şeful Delegaţiei Comisiei Europene la Bucureşti, vorbeşte - încurajator însă - despre absenţa unei economii funcţionale de piaţă în România. Jonathan Scheele:“Absenţa statutului de economie de piaţă funcţională în 2003 nu va pune în pericol obiectivul comun de aderare în 2007”

În acelaşi timp, Adrian Năstase a anunţat elaborarea unui program care să ţină cont de recomandările făcute Romîniei de oficialii de la Bruxelles : “În raportul de ţară, Comisia Europeană apreciază că obiectivul aderării Romaniei la Uniunea Europeană în 2007 este realist. Romania este privită ca un partener serios şi credibil. Vreau să afirm categoric că Romania va continua să se pregătească la fel de serios şi sistematic. Pe baza raportului, intenţionăm să stabilim un program de lucru privind aderarea la UE, un program care să încorporeze recomandările Comisiei Europene”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG