Linkuri accesibilitate

Convorbirile lui Ariel Sharon la Moscova


Premierul israelian Ariel Sharon şi omologul său rus Mihail Kassianov au purtat convorbiri, la Moscova. Ieri seară, Sharon s-a întîlnit cu preşedintele rus Vladimir Putin, iar azi dimineaţă, cu ministrul rus de Externe Igor Ivanov.

Premierul israelian a încercat, fără succes, să-şi convingă interlocutorii să renunţe la eforturile urmărind transformarea aşa-numitei “foi de parcurs către pacea în Orientul Mijlociu” într-o rezoluţie obligatorie a Naţiunilor Unite.

Sharon i-a spus premierului Kassianov că Israelul vrea pace, dar nu va face niciodată compromisuri, care să afecteze securitatea cetăţenilor israelieni sau a Statului Israel. Sharon a mai spus, fără a oferi detalii, că Israelul este dispus să facă paşi semnificativi în interesul progresului pe calea păcii.

Ariel Sharon a cerut Rusiei să joace un rol mai activ în eforturile de pace. Kasianov a spus că Rusia este gata să joace un rol activ în procesul de pace, dar numai “în măsura în care acest lucru este posibil”. Înainte de a se întoarce în Israel, premierul Sharon va purta convorbiri şi cu ministrul rus al Apărării Igor Ivanov.
XS
SM
MD
LG