Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Potrivit proiectului de lege, participarea populaţiei la apărarea ţării se realizează prin satisfacerea "la cerere" a unui stagiu de pregătire militară cu durata de 12 luni, în cadrul unităţilor Ministerului Apărării Naţionale sau ale Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Potrivit proiectului de lege, cetăţenii care participă la această formă de pregătire vor beneficia de o indemnizaţie lunară egală cu solda minimă a militarilor angajaţi pe bază de contract, precum şi de asistenţă medicală şi medicamente gratuite.

Cetăţenii care au îndeplinit stagiul de pregătire militară vor putea fi angajaţi în unităţile militare, pe bază de contract, pe o perioadă determinată, în funcţie de nevoile forţelor armate.

Proiectul de lege propus de Emil Boc este susţinut de 29 de deputaţi PD şi urmează să fie analizat de comisiile de specialitate ale Camerei.

Boc a arătat că această propunere legislativă este necesară ca urmare a posibilităţii create prin "eliminarea imperativului constituţional al serviciului militar obligatoriu".

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG