Linkuri accesibilitate

Hirotonisirea primului episcop homosexual al Bisericii Episcopale Americane


Hirotonisirea primului episcop homosexual al bisericii creştine ar putea declanşa o schismă în sânul bisericii Anglicane. Temeri în acest sens au fost exprimate după ce Gene Robonson a fost numit ieri episcop de New Hampshire, Statele Unite, de către Biserica Episcopală Americană. Este pentru prima oară când un homosexual declarat a fost ridicat într-o asemenea funcţie într-o biserică creştină.

Cu prilejul ceremoniei de hirotonisire, David Bena, un prelat din New York, s-a exprimat în numele a 38 de episcopi care s-au opus acestei promovări:« Respectând angajamentul hirotonisirii de păstrare a credinţei, noi, episcopii semnatari, ne exprimam obiecţia noastră faţă de hirotonisirea unei persoane al cărei mod de viaţă este incompatibil cu scriptura şi cu învăţămintele acestei biserici" .

Pe de altă parte, într-o declaraţie scrisă, arhiepiscopul de Cantebury, Rowan Williams – liderul spiritual al celor circa 70 de milioane de credincioşi anglicani din întreaga lume- şi-a exprimat « regretul profund » în legătură cu disensiunile apărute în sânul bisericii, după hirotonisirea primului episcop homosexual.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG