Linkuri accesibilitate

Casa Albă nu a respectat termenul pentru a prezenta documente referitoare la armele de distrugere în masă din Irak


Violenţele din Irak continuă să facă victime. Doi soldaţi americani au fost ucişi şi alţi doi răniţi, în explozia unei bombe amplasate pe margine unei şosele din oraşul Mosul.

La Washington, senatorul republican de Kansas Pat Roberts a declarat că administraţia de la Casa Albă nu a reuşit să respecte termenul limită fixat pentru a prezenta documentele referitoare la armele de distrugere în masă ale Irakului, care su servit ca justificare pentru invadarea Irakului în luna martie.

Roberts a adăugat că CIA şi Departamentul de Stat au respectat data limită, care a fost vineri, fixată de comisia pentru informaţii a Senatului, care investighează calitatea informaţiilor deţinute de Statele Unite înainte de război.

Senatorul american şi-a exprimat însă speranţa că administraţia Bush va lua în considerare importanţa activităţii comisiei senatoriale şi va răspunde favorabil cererii legate de documentele referitoare la Irak. Purtătorul de cuvînt al Casei Albe Scott McClellan a promis că adminstraţia va continua să colaboreze cu această comisie, deşi ea nu are nici o jurisdicţie asupra Casei Albe.
XS
SM
MD
LG