Linkuri accesibilitate

Întregul personal neirakian al ONU retras din Irak


Întregul personal neirakian al Naţiunilor Unite va fi retras din Irak din motive de securitate. Decizia ONU a fost anunţată după o măsură similară luată de Crucea Roşie Internaţională, care îşi diminuează numărul angajaţilor din Irak după ce cartierul general din Bagdad al organizaţiei a fost ţinta unui atac sinugicaş.

În zona veche a capitalei irakiene o explozie a ucis azi noapte două persoane. De asemenea, lîngă Fallujah un tren ce transporta provizii pentru trupele americane a fost bombardat. Nu s-au înregistrat victime însă încărcătura a fost în mare parte furată.

Şeful Pentagonului Donald Rusmfeld a precizat că din cauza continuării violenţelor, Statele Unite îşi propun să accelereze implicarea forţelor de securitate irakiene în menţinerea ordinii din această ţară. Potrivit ministrului american al apărării, deja numărul poliţiştilor irakieni operaţionali este de peste 100.000 de mii, iar în curînd forţele locale de securitate vor depăşi numeric totalul trupelor americane desfăşurate în Irak, cifrate la 130.000 de oameni.
XS
SM
MD
LG