Linkuri accesibilitate

Kuala Lumpur: apusul erei Mahathir Mohamad


În prezenţa regelui Tuanku Syed Sirajuddin, Abdullah Ahmad Badawi a depus în această dimineaţă jurămîntul ca prim-ministr al Malaeziei. El în înlocuieşte în funcţie pe Mahathir Mohamad, care s-a retras din funcţie după ce timp de 22 de ani a deţinut puterea la Kuala Lumpur.

Acum în vîrstă de 77 de ani, Mahatir s-a instalat în funcţie în 1981, politica sa reuşind să impună Malaezia ca una dintre cele mai prospere şi mai dinamice ţări din punct de vedere economic de pe continentul asiatic.

Susţinător angajat al creşterii rolului lumii islamice pe plan internaţional, Mahatir a fost însă şi un adversar al globalismului dominat de Occident şi un critic al războiului împotriva terorismului condus de Statele Unite.

La începutul acestei luni, în cadrul lucrărilor Conferinţei Islamice Mahathir Mohamad a stîrnit protestele multor ţări occidentale şi nu numai, declarînd că lumea este condusă de evrei prin mandatarii acestora. Declaraţia a fost condamnată ca incorectă şi inflamatorie de numeroase guverne ale lumii.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG