Linkuri accesibilitate

Demisa şefului administraţiei prezidenţiale de la Kremlin?


Presa de la Moscova relatează că preşedintele Vladimir Putin ar fi acceptat demisia lui Alexander Voloshin, şeful administraţiei prezidenţiale, care a renunţat la acest post în semn de protest faţă de arestarea lui Mihail Hodorkovski, şeful companiei Yukos şi cel mai bogat om din Rusia.

Agenţia France Presse citează mai mulţi investitori străini care spun că demisia lui Voloshin – dacă ea se confirmă oficial – marchează o escaladare a instabilităţii politice din Rusia înaintea alegerilor parlamentare de la 7 decembrie. Mihail Hodorkovski finanţa două partide liberale care se pregătesc pentru aceste alegeri, dar, notează agenţia Reuter, Kremlinul este mai degrabă îngrijorat de ambiţiile prezidenţiale ale lui Hodorkovski.

Comisia Europeană a cerut autorităţilor de la Moscova să respecte legea în cazul Hodorkovski. Purtătorul de cuvînt al Comisiei a declarat că Uniunea este îngrijorată de impacul negativ pe care l-a avut asupra pieţelor financiare arestarea lui Hodorkovski, dar că nu judecă substanţa cazului, considerînd că este vorba de o afacere internă a Rusiei.
XS
SM
MD
LG