Linkuri accesibilitate

Cine este responsabil pentru capitolul 24 al negocierilor cu UE? Stănoiu? Rus? Nimeni?


Ministrul justiţiei Rodica Stănoiu susţine că nu ministerul pe care îl conduce este responsabil pentru capitolul "Justiţie şi Afaceri Interne" (capitolul 24) în negocierile cu Uniunea Europeană, ci Ministerul de Interne. Stănoiu a răspuns la o întrebare a presei, dacă îşi va da demisia în cazul unui raport de ţară nefavorabil.

Ministrul justiţiei a afirmat că în contextul prezentării Raportului de ţară problema ar fi capitolul 24. "Integrator nu este Ministerul Justiţiei, ci Ministerul de Interne. Corupţia e la criterii politice, iar acestea privesc Guvernul şi toate ministerele" - a spus Rodica Stănoiu. În replică. Ministrul de interne Ioan Rus a declarat că răspunderea pentru reformele din justiţie la capitolul "Justiţie şi Afaceri Interne" în negocierile cu Uniunea aparţine Ministerului Justiţiei.

Rus a acceptat că ministerul de interne este integrator în negocierile de la capitolul 24, dar a subliniat că toţi sînt responsabili pentru aceste negocieri, şi că nu el este resonsabil pentru reformele din justiţie.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG