Linkuri accesibilitate

Preşedintele Bush cere Siriei şi Iranului să întărească controlul la graniţa cu Irakul


Şeful administraţiei americane pune violenţele post conflict din Irak pe seama membrilor partidului Baath şi a teroriştilor veniţi din străinătate în această ţară.



“Încercăm să aflăm cine sînt aceşti oameni, însă eu presupun că avem de-a face atît cu baathişti cît şi cu terorişti străini” – a afirmat George W. Bush după un nou atentat sinucigaş soldat cu 4 morţi şi petrecut în localitatea Fallujah.

Oraşul e situat în aşa-numitul triunghi sunit, unde forţele de coaliţie conduse de Statele Unite se confruntă cu cea mai serioasă rezistenţă. În context, George Bush a cerut Siriei şi Iranului să-şi întărească sistemele de control la frontierele cu Irakul.

Atentatul de la Falujah a avut loc la doar o zi de la sîngeroasele atacuri de luni de la Bagdad, în care au fost ucise 35 de persoane. Cele mai multe victime ale atentatelor de luni s-au înregistrat la sediul Crucii Roşii Internaţionale. Nada Doumani purtătorul de cuvînt al organizaţiei a anunţat că, în pofida ataculului, Crucea Roşie va rămîne în continuare să opereze în Irak.

Ieri, un militar al coalitiei şi doi civili şi-au pierdut viaţa în urma exploziei unui dispozitiv detonat de la distanţă pe o şosea din Basra în sudul Irakului. De asemenea, oficiali americani anunţă uciderea viceprimarului capitalei irakiene, Faris al-Assam, împuşcat mortal duminică noaptea în apropierea locuinţei sale din Bagdad.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG