Linkuri accesibilitate

Indicele bursei din Rusia scade cu peste 9%


Preşedintele rus Vladimir Putin a făcut apel la calm după ce pieţele financiare ruseşti au reacţionat negativ la arestarea la sfîrşitul săptămînii trecute a şefului companiei Yukos, Mihail Hodorkovski, cel mai bogat om din Rusia.

Valoarea indicelui de bursă al Rusiei, RTS, a scăzut cu 9,29 de procente, iar bursa de la Moscova a oprit tranzacţiile cu acţiunile Yukos timp de o oră, după ce aceste acţiuni au scăzut cu aproape 20 al sută. De asemenea, rubla a scăzut cu jumătate de procent faţă de dolar. Agenţia Interfax relatează că, în ciuda acestor evoluţii, Putin a refuzat să se întîlnească cu mai mulţi oameni de afaceri şi politicieni pentru a discuta situaţia.

Hodorlovski a fost arestat sîmbătă pe un aeroport din Siberia de către trupe ale serviciului secret, după ce un tribunal a ordonat arestarea lui sub acuzaţia de evaziune fiscală şi fraudă. Mihail Hodorlovski, a cărui avere personală este estimată la 8 miliarde de dolari, este unul din finanţatorii partidelor liberale de opoziţie, înaintea alegerilor parlamentare de la 7 decembrie. Avocatul lui Hodorkovski a declarat că arestarea clientului său este un act politic.
XS
SM
MD
LG