Linkuri accesibilitate

Aleksander Kwasnievski: Polonia sprijină ideea participării UE la o misiune de pace în Transnistria sub egida OSCE


Polonia sprijină ideea participării Uniunii Europene la o eventuală misiune de pace în Transnistria, sub egida Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa - a declarat în Parlamentul de la Chişinău preşedintele polonez Aleksander Kwasnievski. În opinia sa, comunitatea europeană ar trebui pe viitor „să se angajeze mai mult din punct de vedere economic” în Republica Moldova, inclusiv în regiunea transnistreană.

Aleksander Kwasnievski a declarat că extinderea NATO, inclusiv în ţara vecină cu Republica Moldova, România, este avantajoasă pentru Chişinău în planul asigurării securităţii în regiune. Preşedintele Poloniei a spus că ţara sa va sprijini apropierea Republicii Moldova şi a Ucrainei de Uniunea Europeană prin adoptarea în cadrul iniţiativei „Noi Vecini” a unor Planuri de Acţiune speciale, care să le pregătească de semnarea Acordurilor de Asociere la Uniune.

Aleksander Kwasnievski a subliniat că Polonia, la fel ca în cazul Ucrainei, va pleda pentru un regim special de vize cu Republica Moldova. Acesta presupune eliberare vizelor pe gratis pentru cetăţenii moldoveni care vor călători în Polonia şi anularea vizelor pentru cetăţenii polonezi care vor veni în Republica Moldova.
XS
SM
MD
LG