Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Ministerul Public a comunicat, citat de MEDIAFAX, că joi a fost înregistrată contestaţia depusă de Agenţia de monitorizare Academia Caţavencu şi Asociaţia Pro Democraţia cu privire la unele nereguli din perioada referendumului.

Contestaţia a fost înregistrată la Secţia de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului Curţii Supreme de Justiţie şi urmează a se stabili dacă se confirmă încălcări ale legii, procurorii urmînd să decidă tragerea la răspundere a celor implicaţi în eventuale acţiuni de fraudare.

Unele din aspectele semnalate de cele două organizaţii se referă la folosirea în exces a urnelor mobile, la organizarea de tombole sau la cazul Romsilva, care a promis lemne de foc comunităţilor locale cu rezultate semnificative la referendum.

Pe de altă parte, luni, Fundaţia pentru o Societate Deschisă, Centrul de Resurse Juridice, Institutul pentru Politici Publice şi Asociaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului-Comitetul Helsinki (APADOR-CH) au semnat o scrisoare deschisă adresată autorităţilor abilitate, misiunilor diplomatice şi instituţiilor internaţionale, în care acuză încălcări multiple ale Legii 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului.
XS
SM
MD
LG