Linkuri accesibilitate

Yasser Arafat apelează la comunitatea internaţională după raidurile israeliene


Preşedintele autorităţii palestiniene Yasser Arafat a cerut liderilor lumii să intreprindă acţiuni urgente, după ce atacurile aeriene israeliene au ucis ieri 10 palestinieni în Fîşia Gaza. Arafat a declarat la cartierul său general de la Ramallah că liderii mondiali, mai ales cei care încearcă să medieze rezolvarea paşnică a conflictului israelo-palestinian, ar trebui să intervină imediat pentru a opri acţiunile militare.

Pe de altă parte, Dore Gold, consilier al premierului israelian Ariel Sharon, a precizat că Israelul a fost obligat să lanseze atacurile de ieri: „Noaptea trecută, Israelul a fost pus în situaţia de a reacţiona la apariţia unui autovehicol palestinain despre care Israelul ştia cu siguranţă de sută la sută că încerca să se infiltreze în kibbutz-ul Nahal Oz pentru a declanşa un atac terorist masiv. Israelul a fost obligat să dejoace acest atac pentru a-şi proteja populaţia civilă”

Atacurile de ieri au fost precedate de o ambuscadă în care trei militari israelieni au fost ucişi de palestinieni înarmaţi, şi de lansarea, duminică, a opt rachete artizanale din Gaza în sudul Israelului.
XS
SM
MD
LG