Linkuri accesibilitate

Proiectul de rezoluţie american: supus astăzi votului Consiliului de securitate


Dupa ce purtatorul de cuvant al Departamentului de stat american, Richard Boucher a spus ca administratia Bush urmareste ca sa obtina votarea in cateva zile, in Consiliul de Securitate al Natiunilor Unite, a rezolutiei Statelor Unite asupra Irakului, ambasadorul american la ONU a anuntat ca va solicita ca acest vot sa aiba loc in cursul zilei de azi. Rezolutia americana ar putea fi sprijinita de minimum 9 membri ai Consiliului de Securitate.

Proiectul rezolutiei americane va oferi Natiunilor Unite un rol mai mare in procesul politic de tranzitie spre democratie al Irakului, dar oricum Natiunile Unite nu vor putea sa actioneze independent fata de fortele coalitiei conduse de Statele Unite in Irak.

Pe de alta parte purtatorul de cuvant al Casei Albe Scott McClellan a spus ca Natiunile Unite pot juca un rol important in ceea ce priveste asistenta umanitara si reconstructia si in procesul electoral si constitutional din Irak. Secretarul general ONU Kofi Anann considera insa ca noul proiect de rezolutie american nu aduce schimbari majore in pozitia initiala a coalitiei care ocupa Irakul.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG