Linkuri accesibilitate

Liderul UDMR nu va propune ruperea protocolului cu PSD


Preşedintele UDMR, Marko Bela a declarat că, la şedinţa Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) de la sfîrşitul acestei săptămîni, nu va propune ruperea protocolului cu PSD, chiar dacă reprezentanţii UDMR sînt nemulţumiţi de faptul că nu a fost soluţionată problema Statuii Libertăţii de la Arad.

Liderul UDMR a precizat, într-o conferinţă de presă, că problema Statuii Libertăţii "lezează", în continuare, relaţiile dintre Uniune şi PSD şi a arătat că trebuie căutate soluţii pentru rezolvarea acestei probleme.

Reprezentanţii UDMR se vor reuni, sîmbătă, la Tîrgu Mureş, la şedinţa CRU, pentru a discuta atît despre colaborarea dintre UDMR şi PSD, cît şi despre pregătirile Uniunii pentru alegerile locale.

Senatorul UDMR de Cluj Eckstein Kovacs Peter a declarat, în urmă cu două săptămîni, că va propune plenului Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU), care se va întruni în 11 octombrie la Tîrgu Mureş, ruperea protocolului cu PSD, una din cauzele care a determinat această decizie fiind amînarea reamplasării Statuii Libertăţii la Arad. Eckstein a declarat că protocolul "a devenit un petic de hîrtie".
XS
SM
MD
LG