Linkuri accesibilitate

George Bush compară angajamentul Statelor Unite în Irak cu rolul jucat de Washington în Germania şi Japonia după al doilea război mondial


Preşedintele Statelor Unite George Bush a încercat să contracareze îndoielile americanilor în legătură cu strategia sa după războiul din Irak. El a comparat, într-un discurs rostit joi, sarcina stabilizării şi reconstrucţiei Irakului cu eforturile Americii în Germania şi Japonia, după al doilea război mondial – spunînd că, după acel război, americanii nu au fugit din Germania şi din Japonia, şi că ajutorul economic american a contribuit la refacerea economiilor acestor două foste ţări inamice.

Bush a mai declarat că în prezent, forţele anti-americane din Irak încearcă să împingă ţara în haos – dar Statele Unite vor persevera în misiunea lor: “Toate încercările la care a fost supusă America i-au scos în evidenţă caracterul. După ultimii doi ani, nimeni în întreaga lume, nici prietenii şi nici duşmanii, nu se poate îndoi de tăria de caracter a poporului american”.
XS
SM
MD
LG