Linkuri accesibilitate

Bashar al Assad acuză Israelul că încearcă să atragă Siria într-un conflict armat


Preşedintele Siriei Bashar al Assad acuză Israelul că încearcă să implice Siria şi alte ţări din Orientul Mijlociu într-un conflict extins. Acesta a fost primul comentariu al liderului de la Damasc după raidul aerian al armatei israeliene împotriva unei presupuse baze de antrenament a militanţilor palestinieni de pe teritoriul Siriei.

Bashar al Assad a calificat raidul respectiv drept o încercare a Israelului de a distrage atenţia de la criza din teritoriile palestiniene. Autorităţile de la Damasc analizează acum eventualitatea modificării textului unei rezoluţii pe care au initiat-o, şi prin care încearcă să obţină condamnarea Israelului pentru raidul respectiv considerat o agresiune.

Pe de altă parte, şeful guvernului israelian Ariel Sharon, a formulat noi declaraţii reconfirmînd linia dură a cabinetului său. “Israelul - spune Ariel Sharon – nu va ezita să-şi apere cetăţenii, nu va ezita să-şi lovească în orice mod inamicii, oriunde s-ar afla aceştia. În acelaşi timp însă – continuă premeirul israelian – nu vom rata nici o ocazie de a ajunge la un acord cu vecinii noştri”

Şeful administraţiei americane a afirmat că raidul israelian din Siria a făcut parte din ceea ce George Bush a definit drept “o campanie esenţială” de apărare a statului israelian.

“Deciziile luate de premierul Sharon de a-şi apăra poporul sînt decizii valide. Şi noi am face acelaşi lucru, ne-am apăra poporul. Dar am fi şi preocupaţi – aşa cum Ariel Sharon ar trebui să fie – de înţelegerea deplină a consecinţelor oricărei decizii, în aşa fel încît în timp ce îşi apără poporul să nu creeze şi condiţiile propice unei escaladări a tensiunilor” – a declarat liderul de la Casa Albă.
XS
SM
MD
LG