Linkuri accesibilitate

Scrutinul pentru funcţia de guvernator al Californiei


135 de candidaţi sînt înscrişi în cursa pentru obţinerea mandatului de guvernator al Californiei. Scrutinul ce are loc astăzi îl vizează de fapt pe actualul guvernator, democratul Gray Davis, al cărui mandat este supus unei inedite consultări electorale, Davis fiind blamat la doar 11 luni de la realegere pentru slabele performanţe ale economiei californiene şi pentru nivelul deficitului bugetar.

Potrivit corespondentului nostru în Statele Unite, cele mai recente sondaje indică faptul că pe ultima sută de metri numărul celor decişi să-l demită prin vot pe Gray Davis a scăzut de la 52% la 44 de procente.

În cazul în care publicul va hotărî să-l demită pe actualul guvernator, potrivit aceloraşi sondaje şansa cea mai mare de a prelua postul ar avea-o starul de cinema Arnold Schwarzenegger, recent atras în viaţa politică de partea republicanilor.

Pînă în ultima zi a campaniei electorale Schwarzenegger a fost nevoit să facă faţă acuzaţiilor de hărţuire sexuală lansate de mai multe femei, care susţin că Schwarzenegger a avut un comportament inadecvat faţă de ele începînd cu anul 1970. Arnold şi-a cerut scuze public tuturor celor pe care le-ar fi putut ofensa, însă declară şi că nu-şi mai amintşte exact ce s-a petrecut cu atît de mult timp în urmă.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG